Så klär du dig som en skejtare

När du vill klä dig som en skejtare krävs det att du vet vad du gör. Visst är det en del av stilen att den ska se avslappnad och luftig ut, men utan kännedom om skatestilens alla intrikata detaljer hamnar du lätt snett ute. Det bästa är att välja en riktning som du vill gå i och sedan satsa på det fullt ut. På så sätt slipper du tveksamheter i din klädstil som riskerar att bryta av på ett negativt sätt med varandra. Samtidigt kan du alltid experimentera på egen hand – men med kunskap om skatekulturen blir det lättare att nå ett trevligt slutresultat.

Cropped shot of a young man doing a skateboarding trickhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/783796.jpg

Skatemodet har till stor del fått sitt nuvarande utseende tack vare funktionaliteten. Till skillnad från många andra subkulturer där sport och rörelse inte är en viktig del av stilen måste skatemodet ta hänsyn till skateboardåkandet. Det innebär att många skatekläder är bekväma och överdimensionerade för att den som bär kläderna ska slippa känna sig instängd i dem. Det gör det också lättare att få svängrum för tricks och hopp med brädan. Även om långtifrån alla som klär sig i skatemode idag åker skateboard själva har grundtanken om funktionalitet levt vidare och det gör att alltför tighta kläder går bort direkt.

En annan idé som länge har varit bärande i skatemodet är att det ska finnas utrymme för spännande färger och mönster. Ofta har kläderna en experimentell del som syftar till att våga vara banbrytande. Som bärare av skatekläder kan du själv välja i vilken utsträckning du vill satsa på nya modeinriktningar. Kanske väljer du att köra på en klassisk svart hoodie eller så väljer du en snygg snapbackkeps. I skatekulturen finns det ett stort utrymme för vad som är accepterat så länge du vågar uttrycka din egen originalitet.

Det finns även vissa märken som är särskilt förknippade med skatekulturen och som lättare gör att du får till skatelooken på en gång. På en Nike outlet kan du hitta gott om plagg som fungerar utmärkt tillsammans med en skateboard. Även om märket inte är allt som krävs kan det vara en bra utgångspunkt för inköp av skatekläder.

OnTheGo