Håll huden mjuk i skateparken

Det finns få saker som är lika kul som när snön börjar smälta bort och skateparken är ett faktum igen. När du får ta fram din bräda och börja åka är det troligtvis trixen och farten som intresserar dig mest och du har sällan någon tanke på huden. Ska du vistas ute mycket i sommar och åka i skateparkerna är det dock mycket viktigt att du skyddar din hud.

I en skatepark finns det ytterst sällan några tak eller andra platser där du kan åka i skuggan. Därför är det extra viktigt att du tar hand om din hud på rätt sätt. Det kan du göra genom att investera i en bra och skyddande hudkräm, samt välja rätt typ av skatekläder.

Hudkräm med skyddande egenskaper

Oavsett om du hänger i skateparken i flera timmar eller om du använder din skateboard som färdmedel till jobbet kommer du att vistas i solen. Här rekommenderar vi dig att investera i Canoderm, som innehåller vattenbindande ingredienser som mjukgör på djupet. Canoderm kan med fördel användas på hela kroppen och passar lika bra för barn som för vuxna. Kom ihåg att komplettera med en hög solskyddsfaktor för de varmaste dagarna.

Välj rätt skatekläder

Vilka skatekläder du sätter på dig har också betydelse för hur skyddad din hud är. Här är det viktigt att inte bara skydda huden mot solen, utan att även minska risken för stora skrapsår om du råkar trilla. Välj därför gärna heltäckande jeans som skyddar ben och knän vid fall. På överkroppen kan du med fördel välja en längre t-shirt.

Storleken på tröjan har mindre betydelse, men du bör välja ett plagg som skyddar axlarna från den brännheta solen under sommaren. Vill du hitta riktigt snygga skatekläder rekommenderar vi dig att handla online. Du får inte bara tillgång till majoriteten av alla butiker i Sverige, utan kan även handla kläder från andra delar av världen.

OnTheGo