Pimpa din skateboard

Som skateboardåkare är det inte bara kläder och skor som ska hålla stilen – även din bräda kan pimpas och pyntas med olika saker och målningar. Brädan är ju det föremål som står i fokus för en skateboardåkare så visst vore det väl tråkigt om den bara var beige och trist. Det finns olika sätt du kan pimpa din bräda på men det viktigaste är att du gör det på ett sätt som inte stör i ditt åkande, som hakar fast under hjulen och så vidare.

Alla kan bli skateboardåkare

Vem som helst kan välja att börja åka skateboard. Även folk som normalt arbetar i city som ekonomer och strikta advokater och som vanligen klär sig i johnells.se och deras utbud, kan ta en helt annan vändning på fritiden och bege sig till skateparken för att öva på några moves. Kanske är det till och med dem som förvånar mest.

Pimpa brädan!

Så vad kan man då göra med en skateboard förutom att åka på den och göra tricks? Det första de flesta brukar göra för att få sin skateboard personlig är att trycka något på den. Trycket kan bestå av i stort sett vad som helst och många ritar och manipulerar en egen bild i Photoshop först innan de låter trycka upp den.

Det andra steget till att göra din bräda karaktärsfull är att sätta dit coola hjul. Många inbitna skateboardåkare pimpar sina skateboards med Cadillac-hjul som även har en rejäl status. Det kan man tänka sig – Cadillac är ju ingen skrothög normalt sett! När det emellertid kommer till skateboardhjul var Cadillac ett av de första företagen som tillverkade hjul i uretan. Fördelen med dessa hjul är dessutom att de skapar mjukare åkturer och stabilare svängar – något många skateboardåkare eftersträvar. Det spelar egentligen ingen roll om du till exempel kör downhill eller cruiser – hjulen gör att det känns som om du färdas på små moln, bokstavligt talat.

Andra märken av hjul att ha i åtanke är:

  • Enuff
  • Bones
  • Santa Cruz med flera

Styla dig själv i stil med din bräda

När du ända har lagt ner många timmar på att styla din skateboardbräda kanske du ska se till att din egen stil går helt i linje med det du faktiskt står på under hela färden. Börja satsa på ett par coola skateboardskor som en ”förlängning” av din brädas karaktär och design. Eftersom det är lite svårt att haka på smycken på en skateboardbräda av rena säkerhetsskäl, kan det vara en idé att göra det på dina kläder eller skor istället. Fäst någon tuff men liten brosch eller kedja på dina skor, gärna vid ankeln så att du inte snavar när du kör – alternativt vid byxlinningen på dina byxor.

OnTheGo