Att köpa skateboard

Skatekläder och streetwear i all ära, men om man verkligen vill passa in i ett skategäng är det allra viktigaste inte hur man klär sig, utan att man har en bra skateboard och att man kan åka på den. När man ska köpa skateboard finns det flera faktorer att ta hänsyn till, för att den ska passa just ens egna behov och ens egen åkstil.skateboarder_in_the_air

Det första man väljer är själva brädan. Det finns flera olika varianter, och för att välja rätt bör man fundera på hur man kommer att använda sin bräda. Om man vill glida nerför långa backar passar en longboard bäst, medan en klassisk skateboard är bättre om man framförallt vill åka i ramper och göra tricks.

Nästa steg är de så kallade truckarna. Det är de som håller hjulen på plats under brädan, och de påverkar därför känslan i åkningen. Det är viktigt att välja truckar som är rätt bredd för den bräda man har valt, samt att man väljer en fjädring (mjuk, medium eller hård) som passar ens egen åkstil. Medium fungerar för de flesta skateboardåkare.

När det gäller brädans hjul är det framförallt hårdheten och storleken som man måste tänka på. Ju större hjulen är, desto snabbare åker brädan, och stora hjul brukar därför passa bra för de åkare som tycker om att åka i ramper. Om man hellre åker på gatan brukar mindre hjul vara att rekommendera, eftersom man kommer närmare marken på det sättet. Vad gäller hårdheten kan sägas att hårda hjul ger mindre väggrepp, och inte absorberar stötar särskilt bra. Dessa passar därför bäst för rampåkning, medan mjukare hjul passar för åkning på gatan.

En skateboard av bra kvalitet är en dyr investering. I gengäld får du en skateboard som kommer att hålla länge och som du kommer att ha mycket glädje åt. Det ändrar dock inte det faktum att du måste ha tillräckligt mycket pengar tillgängliga för att köpa skateboarden i första taget. Om du är egenföretagare och vet med dig att du har skulder som du kan driva in, kan det vara en bra idé att kontakta inkasso. På det sättet får du faktiskt in pengarna, och kan förhoppningsvis köpa din skateboard.

OnTheGo